Praktisk information
Deltagelse er gratis, men tilmelding nødvendig.
Trump er tilbage
Donald Trump har sikret sig endnu en periode som USA’s præsident, og med hans utraditionelle og nationalistiske tilgang til politik står Europa overfor en ny æra i transatlantiske relationer. Trumps sejr skaber dybe spekulationer om, hvordan hans udenrigspolitiske prioriteter – som “America First” – vil påvirke EU’s sikkerhed, økonomiske samarbejde og globale magtbalancer.
Har EU et modsvar?
Hvordan vil Trumps fokus på handelsprotektionisme, og hans kritiske syn på NATO, udfordre Europas sikkerhed og økonomi? Kan EU skabe en samlet front og blive mere selvstændig på den globale scene, eller risikerer vi en union i frit fald?
Perspektiver på fremtiden
Kom med til en aften i selskab med førende USA-eksperter, når vi dykker ned i konsekvenserne af Trumps præsidentskab for Europa. Vi analyserer, diskuterer, og perspektiverer Europas fremtid og stiller spørgsmålet: Kan EU stå stærkt og samlet i en verden, hvor USA’s støtte ikke længere er en selvfølge?
Arrangementets temaer:
- Trumps udenrigspolitiske prioriteringer og Europas rolle
- Fremtiden for NATO og europæisk forsvarssamarbejde
- Handelsrelationer og økonomiske konsekvenser for EU
- Den nye globale magtbalance: USA, Kina og Rusland
- EU’s muligheder for selvstændighed og sammenhold
Deltag i debatten og bliv klogere på, hvordan Trumps sejr kan ændre Europas fremtid.
Paneldeltagere
Ben Dorfman
Ben Dorfman er lektor ved Institut for Kultur og Læring på Aalborg Universitet, hvor han blandt andet forsker i USA og international politik, USA og menneskerettigheder og politisk kultur i USA.
Carsten Hjort Lange
Carsten Hjort Lange er professor ved Institut for Politik og Samfund på Aalborg Universitet, hvor han blandt andet forsker i systemisk krise, pres mod institutioner, potentiel borgerkrig i USA, Donald Trump og polarisering.
Debatarrangementet er medfinansieret af Europa-Nævnet.